2024’ün ilk çeyreğinde, bir önceki yıla göre yüzde 1 artışla toplam 33.7 milyon adet tablet satıldı.

Tablet satışlarında lider olan Apple’ın satışları düşerken, Huawei üçüncü sıraya yükseldi.

Pazar araştırma şirketi Canalys, 2024’ün ilk çeyreğine dair tablet satış rakamlarını açıkladı. Verilere göre, yılın ilk çeyreğinde toplam 33.7 milyon adet tablet satıldı; bu, geçen yıla kıyasla yüzde 1’lik bir artış anlamına geliyor.

iPad satışları yüzde 13.9 azalırken, Huawei’nin satışları yüzde 70 arttı.

Donanımhaber’deki ayrıntılara göre, tablet satışlarında liderliğini sürdüren Apple’ın satışları geçen seneye göre yüzde 13.9 azaldı. Şirket, geçen yıl yüzde 42 pazar payına sahipken, bu yıl payı yüzde 36’ya geriledi. İkinci sırada yüzde 20 pazar payı ile Samsung yer aldı, Güney Koreli dev, geçen seneki payını korumayı başardı.

En büyük çıkışı ise Huawei yaptı. Huawei, akıllı telefon pazarında olduğu gibi tablet pazarında da toparlanmaya devam ediyor. Geçen sene yüzde 5 pazar payına sahip olan şirket, satışlarını yüzde 70 artırarak bu yılın ilk çeyreğinde payını yüzde 8’e yükseltti ve üçüncü sıraya yerleşti.

Huawei, Amerikan ambargosu nedeniyle Google hizmetlerine erişemediğinden, satışlarının büyük bölümünü Çin’de gerçekleştiriyor. Çinli dev, rekabette geri kalmamak için gelecekte daha güçlü yonga setleri kullanmayı planlıyor. Huawei Mate 70 serisinin Ekim ayında şirketin ilk 5nm Kirin işlemcisiyle piyasaya sürüleceği söyleniyor. Şirket, bu işlemciyi tabletlerinde de kullanarak rekabette iddialı bir konuma gelmeyi hedefliyor. Ancak işlem gücü açısından iPad’lerle rekabet edebilecek bir ürünü henüz bulunmuyor.

Uzun süredir iPad’lerini güncellemeyen Apple ise, yarın düzenleyeceği “Let Loose” etkinliğinde M4 işlemcili OLED iPad Pro serisini duyurarak tablet pazarında yeniden ivme kazanmayı planlıyor.

Kaynak : Cumhuriyet.com.tr

Görsel kaynağı : Cumhuriyet.com.tr

Yazar : Mahyar Ghaffarizadeh

Yayınlanma saati : 5:52pm (UTC+3)