Elektrikli araçların sayısı arttıkça, şarj çözümleri de artıyor. Bu bağlamda, hızlı şarj istasyonları duyuruldu. Ancak, bu istasyonların amacı nedir?

Yeni geliştirilen bu şarj çözümü, kaldırımlarda daha az alan kaplıyor ve tasarımları ağaçlara benzeyince bu isim verildi. ABD merkezli elektrikli araç altyapı hizmeti sağlayıcısı Gravity, yüksek hızlı şarj ünitelerini duyurdu ve bu sayede kablo karmaşasını da ortadan kaldırıyor. Geliştirilen sistem, 500 kW’a kadar şarj hızı sunabiliyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN YENİ ŞARJ SİSTEMİ

Hareketli kola sahip direktler kullanılan sistemde, şarj ünitesi çok daha az alan kaplıyor. Şarj sırasında aşağıya doğru hareket eden şarj kolu, işlem tamamlandığında ilk konumuna geri dönüyor. Zaten New York’ta hizmet veren şirket, Manhattan’daki tek gerçek hızlı şarj açma planlarını duyurmuştu. Ardından yeni sunduğu sistem, 200 kW ve 500 kW’lik ünitelere sahip. Ayrıca, 1000 V’a kadar destek sunuyor.

Şarj ağaçları, New York’taki otopark altyapısına benzer bir şekilde, kurulum için herhangi bir ekstra yükseltme gerektirmiyor. Sistem, 200 kW’lık bir şarj cihazıyla 13 dakikada veya 500 kW’lık bir şarj cihazıyla 5 dakikada 200 mil menzil sunabiliyor.

Kaynak : Cumhuriyet.com.tr

Görsel kaynağı : Cumhuriyet.com.tr

Yazar : Mahyar Ghaffarizadeh

Yayınlanma saati : 5:17pm (UTC+3)