İzmir Şehir Tiyatroları, Sezon Sonu Şenliği ile tiyatroseverlere Nâzım Hikmet’ten William Shakespeare’e kadar uzanan bir tiyatro yolculuğu sunacak.

İzmir Şehir Tiyatroları, İzmirli tiyatroseverleri şenlikle yaz mevsimine uğurluyor. Sezon boyunca 100’den fazla oyunla binlerce İzmirliyle buluşan İzmir Şehir Tiyatroları, repertuarındaki 10 farklı oyunu 29 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında gün aşırı sahneleyecek. Şenlik hakkında İzmir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten ile konuştuk.

Şenlik süresince sahnelenen oyunların ardından izleyicilerle buluşmalar düzenleneceğini belirten Erten, seyircilerin sanatçılarla bir araya gelme ve sorularını yöneltme şansına sahip olacağını ifade etti. Ayrıca, 16 gün boyunca çeşitli etkinlikler ve sürprizler planlandığını söyleyen Erten, “İzmir, festivalleri, konserleri ve sanat etkinlikleri ile oldukça canlı ve hareketli bir şehir. Hemen hemen her köşede bir festival ya da şenlik var. Hatta bazen etkinlik yoğunluğundan bile bahsedilebilir. Bir sanat kurumu olarak, bu canlı atmosfer içinde kaybolmamak ve akademik çizgiyi korumak büyük önem taşıyor,” dedi.

Şehir Tiyatroları olarak şenlik ve buluşmaları ilkeli ve anlamlı tutmaya özen gösterdiklerini ifade eden Erten, “Repertuar tiyatrosu olmak, bu çizginin ve seviyenin göstergelerinden biridir. Seyirci henüz tüketmemişken, yeni oyunlar yapmak adına eski oyunları kaldırmanın mantığı yoktur. Bir tiyatronun değeri, repertuarını ne kadar zengin tutabildiği ve seyirciye ne kadar geniş seçenek sunabildiği ile ölçülür,” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) Sezon Sonu Şenliği, 29 Mayıs’ta dört kadının kendi hikayelerini yazmak için harekete geçtiği ‘Mor Şalvar’ ile başlayacak. Şenliğin ikinci oyunu, 31 Mayıs’ta siyasilerin küçük çıkarları için yapabileceklerinin sınırını mizahi bir dille anlatan politik komedi ‘Helikopter’ olacak.

Sezon Sonu Şenliği, Nâzım Hikmet’in ölüm yıl dönümü olan 3 Haziran’da, dünya ile iletişimleri kopmuş ve her şeye yabancılaşmış bir grup insanın hikayesini anlatan ‘Yolcu’ ile devam edecek.

5 Haziran’da, neoliberal dünyanın sefalet içinde yaşamaya ittiği bir grup kimsesizin ‘Voliyi vurma’ hayallerine odaklanan ‘3 Nalla 1 At’ sahnelenecek. Adı deliye çıkmış bir zorba olan Dumrul’un adaletsizliğe karşı duruşunu ve sonrasında gelişen olayları anlatan Dede Korkut hikayesi, 7 Haziran’da izleyiciyle buluşacak.

Bir milletin kaderini değiştiren büyük mücadeleyi genç kuşaklara aktarma amacıyla hazırlanan müzikli tiyatro ‘Benim Naçiz Vücudum’, 11 Haziran’da sahne alacak. Şenlik, 13 Haziran’da Can Yücel’in Türkçeye uyarladığı William Shakespeare’in unutulmaz komedisi ‘Bahar Noktası’ ile sona erecek.

İzBBŞT Sezon Sonu Şenliği kapsamında sahnelenecek tüm yetişkin oyunları, Şehir Tiyatrolarının evinde, İsmet İnönü Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, çocuklar da unutulmayacak; 1 Haziran’da ‘Soytarılar Okulu’, 2 Haziran’da ‘Dikkat Nine Çıkabilir!’, 9 Haziran’da ‘Robinson Dans Ediyor’ adlı oyunlar minik tiyatroseverlere sunulacak.

İzmir Şehir Tiyatroları’ndan ‘Sezon Finali Festivali’!

Kaynak: Lavender News

Yayınlanma Tarihi:28 Mayıs 2024

Güncellenme Tarihi:29 Mayıs 2024 11.55 PM