iOS 18 ile birçok yeni özellik sunulacak, ancak bu özelliklerin bazıları Türkiye’de kullanılmayacak. Peki, hangi özellikler bize sunulmayacak?

Apple, yeni iOS 18 ile yapay zeka özelliklerinin yanı sıra birçok değişiklik de getirecek. Ancak bu özelliklerin bazıları Türkiye’deki kullanıcılar için erişilebilir olmayacak. Ayrıca, önemli özelliklerin Türkçe desteği de bulunmayacak.

TÜRKİYE’DE KULLANILAMAYACAK iOS 18 ÖZELLİKLERİ NELER?

Apple Intelligence özellikleri, iOS 18 ile birlikte iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine gelecek. Uydu üzerinden mesaj gönderebilme özelliği ise iPhone 14 ve daha yeni iPhone’larda kullanılabilecek. Ses kayıtlarını yazıya dökebilen Notlar özelliği ise iPhone 12 ve daha yeni iPhone’lara sunulacak.

Açıklanan bu modeller dışında bazı özellikler kullanılamayacak. Ayrıca, Türkiye’de ilk aşamada sunulmayacak, ancak daha sonra sunulma ihtimali olan ya da hiç sunulmayacak özellikler de var.

Türkiye’de, iPhone 15 Pro’lara sahip olsanız bile uydu üzerinden mesaj gönderme özelliği kullanılmayacak. Bunun yanı sıra, Mail uygulamasına getirilen yeni kategori sistemi de ilk aşamada Türkiye’de kullanılmayacaklar arasında. Safari’nin sayfalarının anahtar bilgilerini gösteren ve sayfanın özetini yapan özelliği de sunulmayacak.

Apple Maps’e gelen topografik haritalar Türkiye’de desteklenmeyecek.

Telefon uygulamasına eklenecek gelen çağrıları kaydederek yazıya döken özellik de ilk aşamada Türkiye’deki iPhone kullanıcılarına sunulmayacak.

Kaynak : Cumhuriyet.com.tr

Görsel kaynağı : Cumhuriyet.com.tr

Yazar : Mahyar Ghaffarizadeh

Yayınlanma saati : 9:34 pm (UTC+3)