Rock müziğin efsanevi grubu Wishbone Ash, İstanbul’a geliyor! Çift solo gitarlı grup formatının öncüsü olan ve Metallica, Iron Maiden, Judas Priest, Lynyrd Skynyrd, Dream Theater ve Opeth gibi dev isimleri etkileyen Wishbone Ash, 24 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’de İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

1966 yılında Martin Turner, Andy Powell ve Steve Upton tarafından İngiltere’nin Devon bölgesinde “Empty Vessels” adıyla kurulan grup, kısa süre sonra Londra’da “Tanglewood” olarak sahne almaya başladı. 1969 yılında menajer Miles Copeland’in keşfiyle “Wishbone” ve “Ash” isimlerini birleştirerek bugünkü adını aldı. Andy Powell ve Ted Turner’ın öncülüğünde çift solo gitarlı grup formatını popüler hale getiren Wishbone Ash, rock tarihindeki önemli isimler arasına adını yazdırdı. 1989’da “Traffic” dergisinin “Rock tarihindeki 10 önemli gitaristi” listesine giren Powell ve Turner, 1972’de Rolling Stones ve Melody Maker dergileri tarafından da “Bütün Zamanların En İyi 20 Gitaristi” arasında gösterildi.

Wishbone Ash’in Yolculuğu: Başlangıçtan Zirveye

Wishbone Ash, 1970’lerin başında Deep Purple konserlerinde ön grup olarak sahne alarak müzikal kimliğini şekillendirdi. 1972 yılında çıkardıkları “Argus” albümü, İngiltere listelerine ilk üçten girdi ve progresif rock ile folk unsurlarıyla büyük beğeni topladı. “Argus” albümü, Thin Lizzy ve Iron Maiden gibi sonraki gruplara ilham kaynağı oldu.

1980’lerden 2010’lara dek rock müziğindeki tüm stil ve sound değişikliklerini kendi karakteristik yapılarını bozmadan benimseyen Wishbone Ash, her zaman sadık dinleyicisiyle sonik yolculuklarına devam etti. 2020’de çıkardıkları son stüdyo albümleri “Coat Of Arms” ile köklerine dönüş yaparak eleştirmenlerden tam not aldı.

Wishbone Ash’in İstanbul konseri, rock müzikseverler için unutulmaz bir deneyim olacak. 24 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’de İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek bu özel konseri kaçırmayın!

https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/rock-muzik-efsanesi-wishbone-ash-istanbulda-1864390

Kaynak:Karar Haber

Yayınlanma Saati:6.05 PM